10 причини да дадем почивка на смартфона си

59494
10 причини да дадем почивка на смартфона си
Снимка: Thinkstock/Guliver

С появата на какви ли не приложения в последните години започнахме да разчитаме на мобилните си устройства още повече. Прехвърлили сме малки части от живота си на смартфона в името на ефективността и бързината. Въпреки това намаленото използване на преносими технологии има значителни благотворни ефекти. Ето защо е добре да ограничим употребата им:

За да водим истински разговори. Ако сте от онези хора, които постоянно посягат към телефона по време на разговор, значи имате проблем. Добрата комуникация иска време и внимание – заслужава си да ги отделите.

Когато водещите технологични компании се срещат с изобретателите в България

Сергей е авиоинженер, изпитващ страст към създаването на технологии за световни проблеми. Търсенето на нови предизвикателства го отвежд...

За да тренираме ума си. Невероятно е до каква степен животът ни зависи от телефоните. Трябват ли ни насоки за пътя, посягаме към тях. Искаме ли да се забавляваме – отново. Не се стремим да запомним и най-простата информация, знаейки че имаме достъп до нея в джоба си. Мозъкът обаче е мускул, който трябва да се тренира, иначе се превръщаме просто в технологични зомбита.

За да си починат очите ни. Дългото взиране в екрана – независимо дали на телефон, таблет или компютър – причинява сериозни проблеми със зрението, затова се стремете да го редуцирате.

Останалите седем причини прочетете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии