Apple обяви най-голямата в историята на компанията печалба

47894
   Apple обяви най-голямата в историята на компанията печалба
Снимка: Getty Images/Guliver

Apple обяви резултатите си за първото данъчно тримесечие и, както се очакваше, те са впечатляващи, пише The Verge. Печалбата от 18 милиарда при приходи 74.6 милиарда долара за пореден път се дължи на рекордни продажби на новите модели iPhone, iPad и Mac. Цифрите надвишават прогнозите от октомври и заемат челно място като най-голяма печалба за тримесечие в историята на компанията от Купертино.

Apple е продала 74.5 милиона устройства iPhone, 21.4 милиона iPad-и и 5.52 милиона компютри Mac. Увеличение се наблюдава в продажбите на iPhone и Mac. iPad обаче отбелязва спад.

Искате да работите в Apple? Вижте на какви въпроси трябва да отговорите

Една от най-иновативните компании в света – Apple, търси креативни хора със силна логика, със силен ум и неочаквани за професията...

Едно от ключовите постижения за технологичния гигант са продажбите в Китай, Хонг Конг и Тайван, които са донесли 16.14 милиарда или 22 процента от приходите му. Това е със 157 процента повече от предишното тримесечие и със 70 процента повече от същото тримесечие, но предходната година.

При следващия финансов отчет Apple очаква приходи между 52 и 55 милиарда долара. Големият въпрос е дали през настоящото тримесечие, което приключва в края на март 2015 година, ще бъдат включени продажби на дългоочаквания “умен” часовник Apple Watch. Компанията отговори на този въпрос, когато изпълнителният й директор Тим Кук заяви, че плановете са доставките да започнат през април. За функционирането на Apple Watch ще е необходим iPhone - факт, който може да увеличи продажбите на iPhone, но също така може да ограничи потенциалните потребители, както се случи с iPod и Мас през 2011 година.

 

 

Разследват дали рублата не е манипулирана, Apple се изтегля от Русия

Руската централна банка започна разследване на всички резки промени на валутния пазар, но засега не може да потвърди наличието на приз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии